2016. május 11., szerda

Tadissi Martial ismét Eb-érmes!

A harmadik helyen végzett Tadissi Martial a Montpellier-ben rendezett karate Európa-bajnokságon. 

A magyar versenyző a 67 kg-os súlycsoportban küzdelemben állhatott fel a dobogóra. Az ötödik helyen zárt az Eb-n Nagy Botond és Hárspataki Gábor.


Teljesült a szakvezetés előzetes célkitűzése, éremmel térhet haza a magyar karate válogatott a 46 nemzet több mint 500 versenyzőjét felvonultató Európa-bajnokságról. A 14 fős válogatottból Tadissi Martialállhatott fel a dobogóra. Az UTE sportolója három győzelemmel és egy vereséggel menetelt a bronzmérkőzésig, ahol meggyőző teljesítménnyel 6-1-re nyert a szerb Joksic ellen. A tavaly a bakui Európa Játékokra is kijutott magyar karatés franciaországi szereplésével megismételte két évvel ezelőtti sikerét, amikor ugyancsak a harmadik helyen végzett az Eb-n.
Szintén közel állt az éremszerzéshez a katás Nagy Botond és a 75 kg-os Hárspataki Gábor: mindketten a harmadik helyért szenvedtek vereséget. 
Nagy Botond részéről már a bronzmérkőzés jogának kivívása is sporttörténelmi tett volt, hiszen korábban magyar versenyző formagyakorlatban soha nem jutott el idáig felnőtt Európa-bajnokságon. A helyosztón aztán érvényesült a papírforma: bár az Arashi egyesület karatésa kifejezetten jó katát mutatott be, a bírók a többszörös Eb-érmes olasz Busatót látták jobbnak.
A tavaly az U21-es korosztályban világ- és Európa-bajnoki címet nyert Hárspataki Gábor bizonyította, hogy már a felnőttek között is számolni kell vele. Az MTK tehetsége a selejtezők során csak a sportág legnagyobb sztárjától, a későbbi győztes azeri Agajevtől kapott ki 1-0-ra. A fiatal magyar végül a dobogó harmadik fokáért rendezett csatában nem bírt a többezres hazai közönség által buzdított francia Da Costával, ám az ötödik hely így is szép jövőt sejtet.
Karate Európa-bajnokság, a magyarok bronzmérkőzései:
67 kg: Tadissi Martial - Joksic (szerb) 6-1
75 kg: Hárspataki Gábor - Da Costa (francia) 3-5
Formagyakorlat: Nagy Botond - Busato (olasz) 0-5

Forrás: karate.hu

Éremért folyó mérkőzés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése