2016. szeptember 1., csütörtök

Mindennapos testnevelés az iskolában (igazolás kérése)

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény rendelkezik a mindennapos testnevelés megszervezéséről az iskoláknak.

A törvény alapján tanulók, illetve szüleik kérhetik a heti öt testnevelés órából két óra alóli felmentés igazolását egyesületünktől, melyet az iskolának biztosítani kell, amennyiben az igazolást beviszik a szülők:
                 "d) versenyszerűen sporttevékenységet folytató igazolt, egyesületi tagsággal   rendelkező vagy amatőr sportolói sportszerződés alapján sportoló tanuló kérelme alapján a tanévre érvényes versenyengedélye és a sportszervezete által kiállított igazolás birtokában a sportszervezet keretei között szervezett edzéssel váltható ki.”
Ez nem felmentés, mert a gyerek alkalmatlan a sportolásra, nem is ez a cél, hanem, hogy saját sportágában sikeresen tudjon teljesíteni.

Amennyiben kérik az igazolást, a mellékelt űrlap kitöltését kérjük a szülőktől. Az igazolást a következő edzésen az edzésvezetőtől lehet elkérni. (Csak a benyújtott kérelmek esetén töltjük ki az igazolást.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése