2017. május 21., vasárnap

BALATON BUDO KUPA - Fonyód

BALATON BUDO KUPA - Fonyód

A tavaszi versenyidőszak utolsó állomásához jutottunk a csapat nagyobbik részével. 5 kis sportoló vett részt a Balaton Budo Kupán Fonyódon. A remek kis versenyen nagyon jól éreztük magunkat! És köszönjük a meghívást! 



Eredményeink:
  • Debreczeni Gergely - kata arany, kumite (nem indult)
  • Mohai Dominik - kata ezüst, kumite arany
  • Rostás Szófia - kata ezüst, kumite bronz,
  • Rostás Márk - kata ezüst, kumite (nem indult)
  • Vörös Kristóf - kata bronz, kumite (nem indult)

Mindenkinek nagyon-nagyon gratulálok, és örömmel töltött el, hogy láttam az elmúlt időszak befektetett munkájának eredményét. Mind kiállásban, mind technikailag.

HAJRÁ KAKUSEI!!!! 








Részletes beszámoló:

A verseny Fonyódon a Sportcsarnokban került megrendezésre. 3 shiain folyamatosan mentek a mérkőzések. Közel 200 fős versenyző tette próbára magát. Szokás szerint az alacsonyabb korosztálytól haladtunk felfelé. A versenyszámok megkezdése előtt para-karatés tartott bemutatót, és csak utána indult el korosztályonként a verseny.

Mi Rostás Márkkal kezdtünk, aki nagycsoportos óvódás, de már ismeri a Geki sai I. katát. A jól begyakorlott versenyszám versenykörülmények között kissé bizonytalanná vált, hiszen még nagyon fiatalok a versenyzők. Márk szépen bejutott a döntőbe, de ellenfelét hozták ki a bírók győztesnek, így II. helyezett lett.

Következő versenyzőnk Rostás Szofi volt, Márk testvére, aki katában és kumitében is próbált helytállni. Katája az elmúlt félév munkáját hűen tükrözte. Ilyen jól még nem láttam teljesíteni. Sajnos csak a III. hely sikerült, mert kiváló ellenfelei, magasabb övfokozatúak is, legyőzték. Mégis igazán büszke vagyok a teljesítményére!
Igazából bírói kommunikációs félreértések miatt a kumite versenyszám előbb volt, mint a kata. Szofi határozottan jutott a döntőbe. Ellenfele kicsit rutinosabb lévén legyőzte, de nagyon jól teljesített kumite versenyszámban is Szofi, és érdemelte ki a II. helyet.

Vörös Kristóf kata versenyszámban volt érdekelt. A várakozás nem jó hatással volt rá. Mire sorra került, kicsit szétizgulva a versenyt, apró hibát követett el, ami "csak" a III. helyre volt elegendő. 

Mohai Dominik már a 10 évesek között próbált bizonyítani. Remekül indított, és végrehajtott katájában picit elvesztette az egyensúlyát, de bírái ezt érzékelték, így II. helyen végzett. 
Ez után következett a kumite. Első meccsét 6:0 arányban, magabiztosan hozta. A döntőben egy igen határozott versenyzővel került szembe, de betartva az utasításokat, sikerült megszerezni a fölényt már az első 20 másodpercben, amit őriztünk, hiszen a megszerzett vezetést taktikailag sokkal könyebb megőrizni, mint egy vesztes helyzetet korrigálni. A jó kis mérkőzés után Dominik álhatott fel a dobogÓ legfelső fokára és szerezte meg az I. helyért járó aranyérmet.

Ebéd utánra maradt a 12-13 évesek csoportjában versenyző Debreczeni Gergely. Az egyfordulós kata versenyszámot 2:1 arányban nyerte meg a Seizan kata bemutatásával, és szerezte meg az I. helyet.

Hihetetlenül jó kis versenyen vettünk részt. Kiváló eredményeket értek el versenyzőink! Így a szezont jókedvűen, és bizakodva zárjuk!

HAJRÁ KAKUSEI!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése