2017. január 30., hétfő

Övvözsgák a KAKUSEI-ben

A KAKUSEI SE 2007 decemberében alakult, a bíróság 2008-ban jegyezte be. Akkor még nem tudtuk, mibe vágjuk bele a fejszénket, csak egy valamit tudtunk, edzeni szeretnénk, itt helyben, ha lehetséges. Ugyan voltak már akkor is karate klubok, de azt a karatét, amit mi tanulunk, egyik klub sem tudta nyújtani számunkra. Kitartó munkával egyesületünk munkája már elismert a környezetünkben, de országszerte is, hiszen évi 2 utánpótlásversenyt is szervezünk nagyon jó színvonalon.

2017 januárja az eddig elvégzett félév (van, akinek 1 év) befektetett munkájáról szólt. Szemben más sportágakkal, a karate segít kitűzni kisebb, elérhető célokat, és nem csak a versenyeredményekről szól, bár kétségtelen, hogy a kiváló sportolókat támogatjuk, és segítjük a sportkarrierjükben.

Csapat
Holdinger Szabolcs fényképe.
Fehérövesek vizsga közben

2017.01.21-én a KAKUSEI Karate Iskolások adtak számot a tudásukról. Sajnos a karatékák egy része lebetegedett, és az influenza minket sem kímélt. Mesterünk Gila Pál shihan is betegségből felépülve jött értékelni senseieink (Bruszt Mária, Fekete Csaba) munkáját. 47 jelöltből 9 nem tudott részt venni a vizsgán sajnos. Az övfokozatok fehér övtől a sötétebb felé haladva szépen teljesítettek. Egy-egy javítás után mindenki a helyes gyakorlatot mutatta be övfokozatának megfelelően.



Ugyanekkor osztottuk ki a 2016. évre vonatkozóan a Legeredményesebb, a Legszorgalmasabb és a Legjobb karatéka díjat. 8-9 évesek vitték el a legeredményesebb kategóriát. Andris Márk, Badics Bence és Polgár János személyében. Legszorgalmasabb kategóriában lett helyezett Bender Ádám, Debreczeni Gergely és Badics Bence. Legjobb karatéka díj mindig figyelemre méltó, mert a puszta tények mellett ez a társak szavazataitól, az edzők szavazataitól is függ.

Legjobb karatéka 2016-os díjat:

  1. Bender Ádám
  2. Andris Márk
  3. Debreczeni Gergely érdemelte ki.
Gratulálunk nekik! Kiváló teljesítményt nyújtottak 2016-ban!

Aerobik csoportunk is kiosztotta a Legszorgalmasabb díjakat 2016-ra. Helyezettek voltak: I. Holdinger Zsóka, II. Berta Dóra, III. Kincse Kira



Rá egy héttel, 2017.01.29-án az ovisok is megmutatták, mit tanultak, hogyan fejlődtek. Immáron volt olyan óvodás, aki 4. éve tanul nálunk. Náluk már látszódott, hogy beértek, és várjuk őket a KAKUSEI Karate Iskolába. A gyerekek fegyelmezetten, ki-ki kacsintva, integetve a szülőknek mutatták meg, mennyit fejlődtek. Ismét szeretném kihangsúlyozni, OVI-karate szakosztályunk kiváló fejlesztést hajt végre évről-évre. Ismét érkezett hozzánk olyan tanítvány, aki nem tudott guggolni, vagy éppen mászni. Minden gyerek rendkívül jól teljesített. Az hogy hol áll, az ovisoknál is övfokozatokban van kifejezve, természetesen ovis ranggal, hiszen ők még kicsik. Sajnos az óvodásokat sem kerülte el az influenza, így a 31 jelölésből 25 ovis jelent meg az övvizsgán és szerezte meg a kiérdemelt övfokozatát.

KAKUSEI Kulturális, Szabadidő és Sportegyesület fényképe.

Itt ragadom meg az alkalmat, és köszönöm meg a felkészítő tanárok, segédedzők Fekete Csaba, Fekete Zsolt, Holdinger Szabolcs, Szabó Sándorné, Vizi Péter, és nem utolsó sorban gyerek aerobik edzőnk, Szabó Emese munkáját.


Köszönettel:


Bruszt Mária
elnök
KAKUSEI SE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése