2015. október 5., hétfő

Nemzetközi Goju Kupa - Szombathely

2015.10.03-án, Szombathelyen járt a KAKUSEI karatésok csapata

Ezen a szép, szikrázó őszi napon a szombathelyi Savaria Arénába utaztunk 6 fős csapatunkkal. Hajnalban kellett indulni, hogy a verseny kezdésére odaérjünk. Kicsit fáradtan, de izgatottan indult el a csapat 3 autóval. A verseny remek alkalmat adott az edzőknek felmérni, hogy hogyan is állunk a felkészüléssel, hogyan reagálnak az újonnan elvitt versenyzők nemzetközi környezetben. Mit kell még gyakorolni, kinek, mire kell figyelnie a jövőben.


9 körül érkeztünk meg az igazán jól felszerelt csarnokba. A gyors átöltözés, nevezés és a szokásos készülődés vette kezdetét. A megnyitó után a katákkal kezdtek. Érdekeltek voltunk a III. és IV. korcsoportban. Debreczeni Gergely egy szép és látványos Saifa katával kivívta a továbbjutást. A döntőben Sanseru katája a II. helyre volt elegendő.


A III. korcsoportban 3 versenyzőnk szerepelt. A haladókat összevonták a kezdőkkel, így kíváncsian vártam, hogyan is tudunk teljesíteni. Mecsei Dominik egy kicsit jobban izgult, mint azt vártam. Tóth Anti remek Geki sai II. katát mutatott be. Forgács Bence pedig bejutott a 4 közé. Sajnos azonban ellenfele nyert, így Bence lecsúszott a dobogóról, de szépen teljesített, és mind a három bemutatott katája erős, dinamikus, és élettel teli volt. Csak így tovább!


IV. korcsoportban Bene Katalin jött velünk. Szintén Saifa katával sikerült továbbmennie, majd a Seíyunchin katájával került be a 4 közé. Éremért folyó küzdelemben sajnos ellenfelét hozták ki győztesnek, így Kata a 4. helyen végzett.


Lassan elkezdődtek a küzdelmek is, A III. korcsoportban Holdinger Luca volt a KAKUSEI-es induló. Luca első meccsét elvesztette. Második ellenfelét már korábban eltalálták, így nem túl harcias lelkülettel állt fel, de jól dolgozott. Luca mawashi gerije eltalálta, de véleményem szerint nem volt olyan erős, ahogy azt a kislány lereagálta, ennek ellenére Lucát megintették, és a győzelmet jelentő 3 pontot nem adták meg. Holdinger Luca így a korosztályában III. helyezést érte el küzdelemben.


Szintén a III. korcsoportban ott volt a 3 fiú, akiket ezúttal is összevontak. A meccsek alatt a súlykülönbségek kijöttek, így például többször is dolga volt az orvosnak. A két narancsöves minden igyekezetük ellenére nem tudott bejutni a 4 közé. Forgács Bence éremért küzdhetett, és sikerült neki a III. hely!


Bene Katalinnal a IV. korcsoportban vártuk, hogy mikorra kerülünk sorra. Kata egy kicsit elfáradt a várakozásban. Nem jött el mindenki a csoportjában, így újrasorsolták az egész mezőnyt. Sajnos 1:0 arányban ellenfele bizonyult jobbnak, így az 5. helyen fejezte be a versenyt.

A KAKUSEI eredményei:
  • Forgács Bence - kata 4.hely, kumite 3. hely
  • Tóth Antal - kata 5-8.hely, kumite 5-8.hely
  • Mecsei Dominik - kata 5-8.hely, kumite 5-8.hely
  • Holdinger Luca - kumite 3.hely 
  • Bene Katalin - kata 4.hely, kumite. 5.hely
  • Debreczeni Gergely - kata 2.hely

Gratulálok Mindenkinek az elért eredményéhez! 

További fényképek (klikk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése