2015. július 6., hétfő

Nyári tábor Balatonszemesen

2015.06.26-2015.07.04 között Balatonszemesen táborozott a KAKUSEI Karate Iskola.

A tábor tényleg nagyon jó volt. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint nagy nyomás van a táborozókon, ha az övvizsga is a táborban van. Idén visszatettük a vizsgát az iskolai időszakra, és a tábor önfeledt szórakozássá, táborozássá és igazi edzéssé alakult át.



Hétfőn érkeztük a táborba, ismét egy új helyszínre, a régi helyre nem kaptunk időpontot. Aggodalmunk beigazolódott, bár a terem nagyon jó, de alkalmatlan arra, hogy egyszerre tartsuk meg az edzéseket, vagy összevontan kellene megtartani. Így egy-egy csoport a szabadban edzett, ami ilyen jó időben inkább kellemes, mint kellemetlen. A reggeli futás meg így is úgy is a szabadban volt. Aki sérült volt, az Marcsi senseijel Tenshozott, de miután izomlázam lett, azt gondolom, ez a csapat sem unatkozott, ha jól dolgozott a kata gyakorlása közben.



Érkezésünkkor egy lágy ráhangoló edzést csinált a tábor vezetője, majd keddtől csoportokban haladtunk. A kezdőkkel Bogi senpai volt többségében, de egy-egy edzés erejéig együtt edzhettek Balázs senpaijal és Anna senpaijal is. A kezdő csoport nagyon furcsán alakult, hiszen többsége vadonat új karatéka volt, akik még nem edzettek soha velünk. :) Nagyon örülünk az érdeklődésnek, várunk Mindenkit szeretettel szeptembertől a kezdők csoportjába.



Középső csoportba a fiatal karatékák kerültek narancs övtől. A csoporttal Zsolti sensei foglalkozott, sok-sok kumite technikát, kombinációt átvéve. Persze jutott idő játékra is. A csoporttal volt még Marcsi sensei és Balázs senpai is. Velük kata értelmezést tanulhattak a fiatalok.

 


Harmadik csoportba kerültek a felnőttek, akiknek minimum 9 kyu-juk volt. Az edzéseket többségében Marcsi sensei vezette, de egy edzés erejéig Zsolti sensei volt a csoport vezetője. Az edzéseken inkább kata értelmezésen, gyakorláson volt a hangsúly, természetesen nem elhanyagolva a kumite jelentőségét. Zsolti sensei-jel aki még nem ismerte, az megismerkedett a nunchakuval, és egy edzés erejéig csak fegyveres edzésen vehetett részt.


 


Az edzések végén hagyományainkhoz híven bemutatta mindegyik csoport, hogy mit gyakorolt. A legutolsó edzésen összevont edzés volt a csoportoknak, de az utolsó órában erősítések voltak. A felnőttek kint a kültéri edzőteremben, a fiatalok bent a teremben, és a kezdők fáradtan a játszótéren :).


Azt hiszem tartalmas volt ez az egy hét. Hiszem, hogy nagyban hozzájárul mindenki fejlődéséhez a táborokban való részvétel. Gondoljunk személyiség-, csapat-, vagy ismeretfejlesztésre egyaránt.




A szakmai munkán kívül sok-sok csapatépítő, és egyéb feladat volt. Így a szerdai Tini discot sem hagytuk ki, csütörtökön a pihenőnapon felderítő hadműveletben vettek részt a szamurájok és családjaik (Andi - Sato szamuráj, Anna - Takegawa szamuráj, Balázs - Shiomi szamuráj, Robi - Fujiwara szamuráj). A hadművelet során ügyességi, erőnléti. műveltségi, és logikai feladatok vártak a családokra, nem beszélve arról, hogy meg kellett keresni a különböző állomáshelyeket. Minden nap szobaszemle volt, így a gyerekek kénytelenek voltak rendben tartani a holmijukat (amennyire lehetséges egy táborban). Jutott idő strandolásra, vizibiciklizésre. játékra. Péntek este a szamurájok egy kis előadással kedveskedtek, így Tini ninja teknőcök, Darth Vader és a többiek elevenedtek meg a szemesi teraszon. Ne hagyjuk ki a zászlóért folyó küzdelmeket sem, a végén tényleg mindenki vizes lett.

  


Idén is volt, akiknek hiányzott az edzés, és lejöttek hozzánk edzeni. Reméljük, ez a kis edzés jól esett a sanchinnal, erősítéssel, és velünk együtt. :)



Visszagondolva a 6 napra, összefoglalva csak annyit tudok mondani JÓ VOLT! Elfáradtunk, jól éreztük magunkat, és tényleg az év koronája volt ez a pár nap, amit együtt eltölthettünk.

Ki ne hagyjam az általatok alkotott véleményt a táborról!!! : 3,7 a 4-es skálán, ahol a 3-as jó, a 4-es kiválót jelet! KÖSZÖNJÜK! :)

JÖVŐRE ISMÉTLÉS!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése