2015. június 1., hétfő

George Tzanos szeminárium

George Tzanos kétszeres Európabajnok és Világjátékok győztese jött Magyarországra és tartott 3 edzésből áló kumite szemináriumotaz MTK karate szakosztály meghívására 2015.05.30 és 2015.05.31 között.



Az MTK megnyitotta a teljes magyar karate kluboknak a lehetőséget, hogy együtt edzenek a világsztárral. Az egyik szervező Miklós Nikolett volt az MTK karate szakosztályának az edzője. Mi éltünk a lehetőséggel és meglátogattuk a szemináriumot. Két karatéka vállalta, hogy részt vesz: Bene Katalin és Debreczeni Gergely, nagyon sajnálom, hogy csak ők tudtak eljönni a KAKUSEI-ből. 



A szeminárium úgy volt összeállítva, hogy külön a 8-14 éveseknek és külön a 14 év felettieknek. Minket a két 10 éves fiatallal az első edzések érdekeltek. Szombat délelőtt a rávezető, könnyebb technikák következtek, délután már jöttek a gondolkodós kumite kombinációk, feladatok, játékok. Vasárnap délelőtt pedig már ráment az edzés a gyorsaságra, reakcióidő fejlesztésére a kombinációk mellett. Természetesen mivel gyerekekről volt szó, sok-sok játékkal fűszerezve. A szemináriumon egymás után jelentek meg a magyar karate sztárjai, többek között: Czagány Dóra, S. Kovács Ádám, Hárspataki Gábor, Szegedi Döme, stb., hogy egy párat említsek. Ezen kívül a válogatott edzői is.

Nagy élmény volt beletekinteni egy-egy ilyen edzésbe. Azt hiszem sokat tanulhatott mindenki. A két fiatalnak gratulálok, hogy eljöttek. Reméljük, a jövőben is részt vehetünk hasonló szemináriumon, amit szerveznek a válogatott közeli klubok, szakosztályok, és ugyanígy megnyitják lehetőséget adva a fejlődésre. Ezeket a lehetőségeket érdemes kihasználni és élni velük, hogy tudásunkat, ismereteinket fejlesszük. 

Köszönjük szépen a szervezőknek a lehetőséget!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése