2018. május 28., hétfő

2018.05.26-2018.05.27 - KARATE minden mennyiségben II. (Seiwakai szeminárium)

Nos, az egyesület senior karatékái közül, pár fő ellátogatott Budapestre a Gila Pál shihan szervezésében tartott Seiwakai Szemináriumra, vendég Gurmit Singh shihan volt Londonból.


Tartalmas hétvége volt a már megszokott menetrend szerint. A vendégek között szlovák és lengyel klubok is képviseltették magukat a magyar klubok mellett.

A két shihan között fennálló tisztelet jegyében folyt az oktatás. Gurmit shihan kiemelt egy-két tudnivalót a goju-ryuval kapcsolatban, számtalan tanácsot kaptunk, hogyan és miként gyakoroljunk. A karate hármassága is átszőtte a szeminárium minden pillanatát, gyakoroltunk kihont, katát és kumitét. Fontos, hogy a tanultakat át tudjukültetni a gyakorlatba, és alkalmazzuk a küzdelmek során. Gurmit shihan hihetetlen türelemmel és odaadással magyarázott el mindent.

Köszönjük a lehetőséget, hogy tanulhattunk tőle!

Az alapok, melyek számítanak, és hogy megértsük a stílusunkban rejlő lehetőségeket. Minden tanítvány vitt haza magával valamit, és ez minden egyes szemináriumon így is van.

Tanítványom, barátom és edzőtársam Holdinger Szabolcs sikeres danvizsgát tett, melyhez ezúton is gratulálok. Szasza kitartó munkájával ezt ki- és megérdemelte. Nagyon büszke vagyok rá. Köszönöm a kezdeti lépéseit Csabi senseinek, hiszen ő kezdte el a munkát Szaszával.

És miért barát egy tanítvány? Mert a karate összekovácsolja a gyakorlóit egy olyan családdá, melyben biztonságban érzi magát, ahol tudja mire számíthat, ahol olyan erkölcsi értékek vannak, ahová jó tartozni.
Szóval igazi öröm, és boldogság látni, mikor a sensei tanítványai sikeresek, és ezt mi közösen értük el!

Köszönöm Nektek ezt az élményt! 


Mindenkinek szívből GRATULÁLOK!

KAKUSEI Kulturális, Szabadidő és Sportegyesület fényképe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése