2016. október 22., szombat

19 éremmel tért haza a KAKUSEI a Kodomo Kupáról

Kodomo Kupa  - 2016.10.21

Azt hiszem egy jó kis versenyen vagyunk túl. Őszi versenyszezon hivatalosan is megnyitva... Kicsit későn, de elkezdtük. Kiváló egyesületek kiváló sportolóival mérethettük össze magunkat, és összességében egy nagyon jó felhozatalú versenyen vettünk részt. Sajnos megestek csúszások (időben), és minden egyes bírói döntéssel ezúttal sem értünk egyet, de összességében mégis csak jót versenyeztünk. És ne feledjük versenyezni megtanulni versenyen lehet.


A kép szemlélteti, nem éppen a legkisebb versennyel kezdtük a 2016/2017-es őszi versenyidőszakot :)


Annak ellenére, hogy most nem sikerült aranyérmet hazahoznunk, mégis elégedett vagyok a csapattal, hiszen 19 éremmel tért haza a KAKUSEI 12 versenyzőt indítva. Szeretném elérni, hogy a következő versenyt még komolyabban vegyék a karatékák, mert egy-két arany azért nem jött össze, mert az első küzdelembe nem tették oda magukat a versenyzők 100%-osan.
Ettől függetlenül remek versenyzési lehetőségnek tartom a részvételt, hiszen jobbnál jobbakkal "voltunk összezárva", és helyt álltunk... nagy-nagy öröm számomra, hogy ilyen jól szerepeltünk (mert bizony volt, akit mi ejtettünk ki)


A verseny 2016.10.21-én, szombaton lett megtartva. Versenyzőink várva már a versenyzés lehetőségét, ki korán, ki később kelve ki az ágyból jött el a versenyre, és számítógépezés, TV nézés, okostelefon nyomkodás helyett a karatét választotta szombaton főprogramnak. Már csak ezért megéri versenyezni, hátha még sikereket is elkönyvelhet az ember! 
A verseny 6 shiain (küzdőtér) zajlott korosztályra, övfokozatra és kumitében súlyra is bontva. 
Volt, aki most versenyzett először. Márk azt mondta anyukájának, olyan nagy volt a szőnyeg. (Tatamival fedett küzdőtéren küzdenek a versenyzők, hogy testi épségüket megóvják.) Rostás Márk ennek ellenére bronzéremmel térhetett haza a 6 évesek kumite versenyszámáról.

Varga Dani már a 7 évesek között próbált eredményes lenni kumitében. Sajnos az első meccsét 1:0 arányban elvesztette, így csak szépíteni tudott, és ment a III. helyért, amit első körben 5:1-re, majd 2:0 arányban megnyert.

8 évesek között 4 fiúval is érdekeltek voltunk, és szépen is hozták az eredményeket. Badics Bence remek kezdés után a döntőben katát tévesztett, így II. helyezést érte el. Utána Andris Márk lépett tatamira a másik csoportban, aki szintén nagyon erősen kezdett, nem volt kérdés, hogy döntős lesz. A döntőben egy kicsit beremegett az állása, a bírók ellenfelét hozták ki győztesnek, Márk szintén II. helyezést ért el kata versenyszámban. 3. versenyzőnk Polgár János szintén elverte az első körben az ellenfelét formagyakorlatban. Sajnos a döntőben neki sem sikerült ellenfelét legyőznie, így II. helyezést érte el katában. Sajnos a versenykiírás megkötötte a lehetőségeinket, így a frissen tanult katákat nem tudtuk versenykörülmények között kipróbálni, erre a következő versenyen kerülhet sor. Így is remekül szerepeltek a gyerekek.
A formagyakorlatok után jöttek a küzdelmek, melyekkel nem vagyok 100%-osan elégedett. (Nem csak az övékkel, a csapatéval.) Többek között azért, mert a kis versenyzőink a nyári szünet miatt vesztettek a versenyrutinból, és kevésbé látták a kínálkozó lehetőségeket, és nem használták ki ezeket. Jellemző volt az egész csapatra, hogy mintha vigaszágra összpontosítanánk. A második küzdelem hozta a várt hozzáállást és sikert. Ezt sajnálom, mert így csak a III. helyek jöhetnek össze.
Tehát a küzdelmek sorban. Andris Márknak ma nem jött ki a lépés, így a szokásos arany ma bronzéremre volt elég kumitében, ami nem veszít csillogásából, de ezúttal ellenfele jutott tovább. Polgár János lépett 2.-nak a tatamira a Kakusei-től. Remek küzdelmet láttam tőle, és remek formában is volt. A bírók egyetlen egy testrúgást sem adtak meg, holott tisztán talált. Ez sajnos 6 pont mínuszt jelentett, és 1:1 döntetlen után ellenfelét juttatták tovább, így Janó a vigaszágon ment a III. helyért, amit meg is szerzett kumite versenyszámban. Badics Bence sajnos rosszul indult az első meccsén küzdelemben. Bár véleményem szerint jobb volt ellenfelénél, pontban nem jött ki a különbség, és bírói döntés ellenfelét hozta ki győztesnek. Ezek után Bencének sem volt más választása, mint hogy vigaszágon bizonyítson. Ott feléledve, pontos találatokkal 6:0 arányban verte el az ellenfelét, és szerezte meg a III. helyet kumitéban. Machibya-Kovács Joachim a másik csoportban bizonyított sárga övesen. Katában sikerült III. helyen végeznie Geki sai I. katával, küzdelemben ő is vigaszágas lett, és szerezte meg a második bronzérmét a mai napon kumite versenyszámban.

8-9 éves lányok korcsoportban Dutka Edina első versenyén próbált meg bizonyítani, hogy ő is a versenyzők közé tartozik. Fegyelmezett, kiegyensúlyozott katájával a III. helyet szerezte meg. Rostás Szofit egyszerre 2 shiaire szólították, valahogy nem sikerült egy helyre szervezni a szervezőnek a katát és a kumitét. Hogy miért, mi sem értjük. A vége az lett, hogy állt az egyik shiai, míg a másik befejezte. Ez ismét terhet rakott lelkileg a versenyzőkre, de úgy hiszem, jól vették az akadályokat mindnyájan. Nem csak minket érintett a probléma, hanem más klubokat is. Értetlenül álltunk mi edzők, miért csináltak ilyet. Mindenesetre rendet raktak, előbb  a kata, majd a kumite következett. Szofi sikeresen vette az első kört, ahol magabiztosan nyert. A döntője nem sikerült ennyire jól, ott ellenfele megnyerte a kata versenyszámot, Szofi az ezüstérmet vihette haza. Szofi ezek után a másik shiain a kumitével is bizonyított. Remek hozzáállással, magabiztosan hozta az első meccset 3:0 aránnyal, majd a döntőben egy nagyon jó ellenféltől kapott ki, és lett II. kumitében, de igazán gyönyörűen küzdött, méltó ellenfele volt a győztesnek.

Rostás Szofi - 2-szeres II. helyezett a Kodomo Kupán

9 éves fiúk között Fodor Zétény indult. Katában III. helyet sikerült megszereznie, kumitében pedig ő is hozta ugyanazt mint a többiek, vigaszágon lett a III. legjobb, úgy hogy ellenfele rajta sem ejtett pontot. 

10-11 éves fiúk következtek. Itt Forgács Bence és Tóth Anti volt, aki képviselte az egyesületet. Sajnos lány versenyzőnk úgy döntött egyelőre nem indul versenyeken. Forgács Bence a megkötések miatt Geki sai I. katával kezdett, amely nem volt elegendő a továbbjutásra, így katában a vigaszágra kényszerült. A vigaszágon a Seiyunchin katával magabiztosan, és egyértelműen hozta a III. helyet formagyakorlatban. Tóth Anti kezdett a kumitével a 40 kg fölöttiek súlycsoportjában. Anti az első meccsét elvesztette 0:2 arányban, majd szintén a vigaszágon próbált meg érvényesülni, ahol 2:0 arányban meg is nyerte a meccset és megszerezte a III. helyet kumite versenyszámban. Forgács Bence következett. Bence eltaktikázta a meccset, és ellenfele ezt kihasználta, és megnyerte. Vigaszágra nem került, mert ellenfele kiesett a következő körben, Bence így az V. helyen végzett küzdelemben.

12-13 éves lányok között Bene Katalin lépett shiaira a Kakusei SE színeiben. Kata ezúttal "csak" kata versenyszámban indult. Nagyon erős mezőny jött össze. Kata ellenfele jutott tovább és győzte le Seiyunchin katáját. Drukkoltunk ellenfelének, hogy bejusson a döntőbe, de nem sikerült, így Kata nem juthatott vigaszágra, V. helyen végzett a formagyakorlatban.

Köszönöm az egész verseny alatti segítségét Szabó Emese senpainak, aki egyesületünk karate edzői gyakornoka.

Minden versenyzőnek gratulálok, és kívánok magunknak remek versenyeket a 2016/2017-es iskolaévben!

Eredményeink:

  • Arany: -
  • Ezüst: 
    • Badics Bence - kata
    • Polgár János - kata
    • Andris Márk - kata
    • Rostás Szofi - kata, kumite (2x!!!)


  • Bronz:
    • Varga Dániel - kumite
    • Rostás Márk - kumite
    • Andris Márk - kumite
    • Polgár János - kumite
    • Badics Bence - kumite
    • Machibya-Kovács Joachim - kata, kumite
    • Dutka Edina - kata
    • Fodor Zétény - kata, kumite 
    • Forgács Bence - kata
    • Tóth Antal - kumite
  • V. hely:
    • Bene Katalin - kata
    • Forgács Bence - kumite

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése