2016. január 23., szombat

Félszázan tettek övvizsgát Szigetcsépen a KAKUSEI-esek

2015.01.23 Övvizsga, Szigetcsép


Félszázan, azaz 51 fő vizsgázott Szigetcsépen szombat délelőtt a KAKUSEI-esektől. A jelöltek mindegyike sikeres vizsgát tett. Jelölést az edzéseken, táborokon résztvevő karatékák kaphattak, akik megfelelő arányban látogatták azokat, illetve megfelelő hozzáállásukkal, tudásukkal tettek tanúbizonyságot senseieiknek.



A vizsga végül 2,5 órásra sikerült. Elsőként a frissen beállt fehérövesek, illetve az OVI-karatéból átjött kisiskolások mutatták be elsajátított alaptechnikáikat. Gila Pál shihan felhívta a figyelmet arra, hogy az állások elsajátítása milyen fontos. Így a vizsga egyben tanítás is volt annak, aki nem izgult annyira, hogy nem tudott figyelni. Az övfokozatokban felfelé haladva egyre nehezedtek a feladatok, kihívások. Stressztűrő képesség vizsgálata nehéz feladatokkal, vagy magasabb övfokozat gyakorlataival történt. Shihan belevitt egy kis humort is, de ennek ellenére is volt, aki túlságosan izgult. Nem könnyítette meg a nagyobbak helyzetét sem.



Magasabb övfokozat pedig a könnyebb kihontól zavarodott meg. :) Maga a küzdelmi rész sem volt egyszerű, átélhettünk drámákat. Volt aki nem értette a feladatot, és volt, akinek meg kellett küzdenie saját démonaival.

Most is mint minden vizsgán, van, aki bizalmat kapott és gyengébb teljesítménye ellenére kapta meg a következő övfokozatot, van, aki elismerésképpen az eddig elvégzett munkájáért.

Aki most nem tudott vizsgázni, az mindenképp készüljön testileg, lelkileg a nyár eleji vizsgára. Visszautalnék az edzőtábori beszámolónkra abból a szempontból, hogy egy övvizsga "csak" egy állomás, az ÚT az, amit szeretni kell. Mert minden állomáson egy újabb próbatétel vár, és gyakran a saját démonaink várnak ránk, amikkel nekünk kell megküzdeni, senki más nem fogja helyettünk ezt elvégezni. Minél később akarunk saját magunkkal szembenézni, annál nehezebb, és fájdalmasabb leckék várnak ránk.

Szeretném megragadni az alkalmat és megdicsérni azokat a karatékákat, akik életük első színes övvizsgáján vettek részt, azokat a karatékákat, akik hatalmasat fejlődtek az elmúlt időszakban, és azokat a karatékákat, akik betegen álltak helyt. Láttuk nem egyszer, hogy alig bírta már a lába, de végigcsinálta! Büszkék vagyunk rátok!


Gratulálunk Mindenkinek!

Shihan útmutatása a vizsga végén



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése