2015. november 9., hétfő

KAKUSEI versenyzők Angliában

TKF National (Stílus Európa Bajnokság)


5 versenyző ment a KAKUSEI-től Angliába. Volt köztünk olyan versenyző, aki még soha nem volt külföldön, és soha nem utazott repülővel. Szerencsére mindenki jól viselte az utazást. A 2,5 órás repülőút zavartalan volt, és türelmesek voltak a gyerekek. A határon a beléptetés is zavartalan volt, bár egyesével nézték át az engedélyeket. Utána kb. 40 perces taxizás is várt a csoportra.

Miután bejelentkeztünk a hotelba. és ettünk,  a kis csapat elindult London központja felé. Egy kis rövid séta volt a Tower Bridge környékén, majd a Tower Bridge-re is felmentünk, és bementünk a múzeumba is. Itt órákat töltöttünk el, mire egy kicsit is körbenéztünk.



Este már a versenyre készültünk lélekben, videóztunk a hotel közösségi helységében. A gyerekek nagyon aranyosak voltak, és élvezettel nézték a videókat. Egy-egy technikai elemet átbeszéltünk, majd a korai kelés miatt, mindenki visszahúzódott a szobájába, és elmentünk aludni.

Másnap időben kellett elindulnunk, mert a megnyitót korábbra hozták. Az előző évekhez képest a TKF átvette a WKF szabályrendszerét, amiről csak a versenyen értesültünk. 3 shiain folytak küzdelmek, de apróbb eltérések azért voltak, pl. 3 bíró volt a katáknál, és 5 a küzdelmeknél. A bírók felkészültsége többnyire jó volt, de sajnos ezen a rangos TKF versenyen is bele-bele futottunk olyan döntésbe, amellyel én nem értettem egyet. A szervezés jó volt, dicséretet érdemel a szervező Marie Tanabalan és férje Indran Tanabalan. A küzdőterek jól el voltak szeparálva a nézőktől, kísérőktől. Hangosítás, a digitális kijelző már megszokott eleme a versenynek.


A legfiatalabb versenyzőnk 10 éves volt, akiket sajnos összevontan versenyeztettek a 8-11 évesekkel. Súlycsoport, és övfokozat bontás sem volt, így nagyon nehéz küzdelmek vártak ránk. Forgás Bence nagy izgalom közepette, rontott, így katájával nem tudott bekerülni a 16 közé. Kumitében javíthatott, ahol szép technikákkal, nagyobb ellenfeleket is legyőzve egészen a 8 közé jutott be.
Holdinger Luca csak kumitében indult. Gyönyörű kombinációkat láthattunk tőle, de nem sikerült feljebb jutnia.
Bene Katalin az összevonások miatt akár jól is jöhetett volna ki a versenyből, de az övfokozatbontás neki sem kedvezett. Ennek ellenére szépen menetelt előre, majd a III. helyet sikerült megszereznie bemutatott katájával. Utána jött a kumite versenyszám. Kata itt is jó formát mutatott a 32-es tábláról egyenesen a IV. helyig verekedte fel magát.
Debreczeni Gergely betegsége miatt csak katában tudott versenyezni. Szintén 32-es tábláról indult az összevonások miatt. Több ellenfele is magasabb rangú volt, de sikerült kiejtenie egy-két versenyzőt. Sajnos a versenyszám dobogósa ejtette ki a 4 közé jutásból, de így is szép teljesítményt nyújtott, és került be a 8 közé.
Fritz Flóra sem járt jól az összevonásokkal. Övfokozatbontás nélkül kellett helyt állnia. Sajnos kiejtették, de nem minden bíró állt az ellenfele mellett, 2:1 arányban vetélytársa jutott tovább. Kumite versenyszámban is nehéz volt Flórának teljesíteni. Nem a létszám, vagy a technikai főlény, hanem a hazai pálya előnye segített ellenfeleinek.



Összességében a csapat jól teljesített. Egy bronzéremmel zártuk a versenyt, sikerült 4 közé illetve 8 közé jutni kumitében, és egy 8 közés jutás volt katában a munkánk eredménye a TKF legnagyobb versenyén, melyen a Seiwakai európai csapatai vettek részt.

Másnap, hétfő délelőtt még maradt egy kis időnk az indulásig, így a Valentin Parkot meglátogattuk, ami a szállásunktól nem volt messze. A versenyzők egy kicsit fáradtak voltak, de kihasználtuk az időt és elmentünk a parkba. A több hektáros parkban élvezetes volt az ottlét. Többféle állatot láttunk, a vízi szárnyasoktól kezdve a mókusig, volt játszótér, rózsakert, kinti edzőterem, és egy nagy tó is. A park nagyon szépen volt karbantartva, és felüdülést jelentett az egész társaságnak a szabad mozgás, játék.



A versenyzőink kiváló csapatot alkottak, és igazi barátokká váltak a pár nap leforgása alatt. Remélem, ugyanilyen jó hangulatban sikerülnek a hazai versenyek is, melyek ez után várak ránk.


Fekete Csaba
edző





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése