2015. augusztus 29., szombat

Alapozó Edzőtábor 2015.08.24-2015.08.28

A KAKUSEI karatésai augusztus utolsó hetében az alapozásra helyezték a hangsúlyt.



R:Miért van szükség rá?

BM: Nos, talán nem kellene ezt firtatni, de lássuk be, nyáron kevesebben járnak edzeni... még a karatésok is. Ősszel indul a versenyszezon. Már szeptember elején is van egy nagyobb nemzetközi verseny. Mi nem fogunk azon részt venni, de szeptember végére is kapott az egyesület meghívót, amit szintén nem tudunk meglátogatni.

R: Miért, nem értek rá? Bruszt Mária, a KAKUSEI elnöke mosolyog.

BM: Végül is ráérünk, de a felkészülés még szeptemberben is tart. Az első versenyünk októberben lesz a versenynaptárunk szerint, és mindjárt egy nemzetközi kupa Szombathelyen.

R: Mi ez a verseny? Mit kell róla tudni?

BM: A szövetség, ahova tartozunk egy másik tagegyesülete rendezi már régóta. Ők Szombathelyen laknak, és ott is edzenek, ezért a versenyüket is odaszervezik. Jó kapcsolataik vannak, és évek óta szervezik a Goju Kupát, melyre el fogunk utazni.

R: Miben reménykedtek? Éremesélyek?

BM: Ez még korai. Szeptember elején válasszuk ki azokat a haladóbb versenyzőket, akiket alkalmasnak találunk a részvételre. Természetesen vannak favoritok, de nem szeretek latolgatni. Jól fel kell készülni és utána bezsebelni a felkészülés eredményét. - mosolyog- De nehogy azt higgyük, hogy minden az ember ölébe potyog. Elég egy kis morzsa, máris rosszul alakulhatnak a dolgok. Tavaly jól szerepeltünk, de hogy idén milyen ellenfeleink lesznek és milyen felkészültek, nem tudjuk. Próbálunk a lehető legjobban felkészülni, és a maximumot nyújtani. Remélem, minden jól fog alakulni.

R: Térjünk vissza az Alapozó Edzőtáborra. Hogyan kell ezt elképzelnünk? Mit csináltok egy ilyen táborba? Más, mint egy szokványos edzőtábor? Tudom, hogy a kérdés naiv, de a különbségeket mutasd be, légy szíves.

BM: Természetes más, mint egy szokványos tábor, de ha onnan fogjuk, meg, hogy minden tábornak van egy tematikája, akkor végül is nem más. A tematika, az alapozás, a megfelelő erőnlét és állóképesség megszerzése. Ehhez mit használunk? Hát mindent, amit tudunk! Különböző eszközöket, amikkel különböző feladatokat hajtunk végre, időre, vagy a képesség határait feszegetve. Alapozásnál nincs technika, csak erőnlét és állóképesség fejlesztés. Azt hiszem, jól sikerült. Nem túloztuk el annyira, hogy ne tudjanak menni a gyerekek, mert ne felejtsük el, egyesületünkben iskoláskorúak versenyeznek. Minden edzés végén videókat néztünk, ekkor van ugyanis idő, hogy a nagy sztárokból egy kis ízelítőt kapjanak a gyerekek. Volt olyan nap, amikor egyszerűen síri csönd lett, annyira figyelték a képernyőn látottakat. Persze volt miért, amit láttunk, önmagáért beszélt.

videózás közben a gyerekek

R: Mikor kezdődnek az edzések? Ha jól tudom, a nyári szünetben nincs edzés.

BM: Nyáron összevont edzéseket tartottunk, így ha valaki akart edzeni, nyáron is tudott, de csak összevont edzések voltak heti 2 alkalommal. Ősszel indul az iskola, és indulnak a foglalkozások is. A honlapunkon minden információ fent van. Hetente összesen 18 óra foglalkozás van a KAKUSEI SE-ben, tanítunk óvodásokat az OVI-karatén 4 helyszínen, és a Karate Iskolában iskolásokat és felnőtteket is. Szeptember 2.-án indulunk Tökölön a Művelődési Központban, szeptember 8.-án Szigetszentmiklóson az Oázisban, és Szigetcsépen az Általános Iskolában, majd 15.-én Szigetszentmiklóson a Szivárvány Ovi tornatermében.

R: És ki lehet ezt próbálni?

BM: Persze! Az első edzés mindenkinek ingyenes. A puding próbája az evés, az edzésnek pedig az, ha kipróbálhatjuk, hogy nekünk ez kell-e. Bárki jöhet, nem kell szégyeni magát, és azt hinni, hogy ide nem elég jó. Mindenkit bátorítanék, hogy próbálja ki nyugodtan. A csapatunk nagyon barátságos. Kiváló edzőkkel dolgozunk, és senki ne higgye azt, hogy itt fekete övvel születtünk a világra! Mindenki úgy kezdte, hogy bejött az ajtón, és még semmit se tudott. A kisgyerek is előbb próbál felállni, utána elesik, és ezt annyiszor próbálja, míg talpra nem áll. Mi ugyanezt a gondolatot követjük. Nincs jó vagy, nincs rossz tanítvány, itt mindenki jó, csak be kell lépni az ajtón, és elhinni, hogy megtanulhatjuk ezt a gyönyörű és kiváló sportot.

R: Akkor bátran mondhatjuk mindenkinek, keresse fel az oldalatokat, nézze meg, hol van a legközelebbi edzés, és menjen el.

BM: Igen, szeretettel várunk mindenkit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése