2015. május 24., vasárnap

Gila Pál szeminárium

2015.05.23-án egy szép májusi szombaton ismét a karate oltárán áldoztuk fel a szabadidőnket. Egyesületünk meghívására Gila Pali shihan (6.dan) tartott egy fantasztikus szemináriumot a KAKUSEI-es karatékáknak.

A szemináriumon 31 KAKUSEI-es karatéka és összesen 5 vendég vett rész más dojokból. Délelőtt 2,5 órás, délután 3,5 órás edzés volt. Átlag létszám az edzéseken 35 fő alatti volt.



A délelőtti edzés első sorban a bázis gyakorlatok (kihon) pontosításával  telt el, délután pedig a goju-ryu karate esszenciáját gyakoroltuk, a kihon kumitébe történő áthelyezésével, a páros gyakorlatokkal. Remek instrukciókat kaptunk, hogy hogyan is kell gyakorolni. Nem engedhetjük meg magunknak a figyelem lankadását kumite közben, hiszen abban a pillanatban az ellenfelünknek adjuk át az irányítást. Shihan azt is kihangsúlyozta, hogy edzésen nem csak gyakorolgatni kell, hanem úgy edzeni, mintha az életünk múlna rajta. Ezt szemléltette is, mikor próbára tette az egyik anyukát azzal, hogy a kislányát bevonta a gyakorlatba és eljátszották, hogy a gyereket bántják. Andi valóban jobban csinálta a gyakorlatot, és a "szeme sem állt jól közben", bár tudta, hogy valami ellene készül, de nem tudta pontosan, mi az, és mikor a gyermeke segítségért kiáltott, még az arca sem sejtetett jót a gyakorlat közben. Azt hiszem, tanulságos volt mindannyiunk számára.

 


Délután még jutott idő a katák gyakorlására is. A színes övvel rendelkezők a Gekisai I és Saifa katákat gyakorolták. Az idő előrehaladtával látható volt, mennyire elfáradtak, mikor a Saifa formagyakorlat végén már nem is tudták merre is kell lépni. Az első danosok a Seiyunchin katát gyakorolták, a második danosok a Sanseru katát gyakorolták egy lassú és egy dinamikus katát váltogatva. Az ötödik danos Páger Pál Attila pedig a Seipai katát gyakorolta. Természetesen nem maradt ki a goju-ryura jellemző Sanchin kata sem, ahol a tipikus hibákat javította a Shihan.


 

Szeretném megdicsérni azokat a gyerekeket, akik részt vettek a szemináriumon, különösen azokat, akik végig is csinálták a teljes programot. Ezen belül szeretném kiemelni a narancsöves szigetcsépi 8 éves karatékákat, akik az egyáltalán nem könnyű 6 órás szemináriumot teljes egészében teljesítették. Azt hiszem a kevésbé bátrak, akik el sem jöttek, valamint a csak 1 órát bevállaló gyerekek példát vehetnek erről a szorgalomról és kitartásról, amit a csépi narancsövesek mutattak. OSU!



Természetesen a többiek is megérdemlik a dicséretet, akik eljöttek, és végigcsinálták akár kicsik voltak, akár felnőttek. Azt hiszem nem lehet okunk a panaszra, igazán remek szemináriumon vehettünk részt. Persze fárasztó volt mind mentálisan, mind fizikálisan, de kijelenthetjük, hogy megérte. Hálás vagyok mesterünknek Gila Pali shihannak, hogy eljött hozzánk, és tanított minket! Arigatou gozaimasu! És köszönöm a vendégeinknek, hogy velünk edzettek.


Bruszt Mária
elnök
KAKUSEI SE

További fényképek: ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése