2015. május 11., hétfő

Batta Kupa - 2015.05.09

2015.05.09-én voltunk Százhalombattán az EHE battai csoportja által szervezett Batta Kupán.

A versenyen 11 klub képviseltette magát. A régebbi Kőrösi Kupa egy jobb helyszínre került, örültünk, hogy fejlődik a verseny. 3 küzdőtéren folytak a küzdelmek. Jó hangulatban kezdtünk neki a napnak. Az egyik küzdőtéren folytak a kicsik küzdelmei szivacs kumitében és shiko dachi/ kiba dachi kihonban. A másik két küzdőtéren a WKF versenyszámok. 

Középső shiain kezdtünk csapat katásainkkal. Még le se szerepeltünk, már megreklamálták a versenyszámot, így elölről kezdte a csapat. Nem értettem, miért vonták össze a lányokat a fiúkkal, hiszen lett volna elegendő induló, mégis így történt. KAKUSEI csapata a saifa katájával II. helyezést ért el. 

Utána következtek a 10 éves lányok. A másik shiain felnőttek versenyeztek. Közben a kicsik csak vártak, vártak mikor kerülnek sorra. A kifüggesztetthez képest sem következtek sorba a korcsoportok, így megsaccolni sem állt módunkban mikor hány évesek fognak jönni, így két dolog közül választhattunk: folyamatosan bemelegítve tartjuk a gyerekeket, vagy alkalmazkodunk a kialakult helyzethez. Alkalmazkodtunk, vártunk a sorunkra. A versenyzők egyébként nagyon szépen egymást támogatva álltak a shiaik mögött és segítették egymást. Középső shiain Bene Kata folytatta a versenyzést. Nem tájékoztattak bennünket, hogy egyszerre fognak katázni a versenyszámokban, verseny kellős közepén jöttünk rá. :( Ez megzavarta a versenyzőnket is, aki miután szóltak neki, hogy vonuljon fel, bemondta a kata nevét, de másik formagyakorlatot mutatott be. Sajnos így Kata nem szerzett helyezést, látva ellenfeleit ezt igazán sajnálom, hiszen ismerve tudását és felkészültségét egészen biztosan dobogón fejezte volna be a versenyszámot. Ez az incidens rányomta a bélyegét a küzdelmére is, ahol kedvetlenül állt fel. Bene Katalin III. helyezést ért el a kumite versenyszámban.

A másik shiain közben elkezdődtek a 12 éves lányok formagyakorlatai, ahol érdekeltek voltunk. Szegesdi Szonja III. helyezett lett a kata versenyszámban. Küzdelmére több mint 2 órát vártunk ezután.

A középső küzdőtéren folytatódtak a 10 éves fiú formagyakorlattal a küzdelmek. Debreczeni Gergely ellen egy tanuló katát járt el az ellenfele és megnyerte. Seiyunchin katája nem volt elegendő, hogy a versenyszámban bent maradjon. Ismerve képességeit, és munkáját, egyáltalán nem értek egyet a döntéssel. Egy egészen biztos, nem adjuk fel! Formagyakorlat után következett a kumite. Gergely szépen masírozott a döntőig. Még az általa emlegetett ahi barait (lábsöprés) is sikerült megcsinálnia. Elődöntő után következett a döntő. Gergely nem tudott lábra állni. A látszólag semmi sérülés megbénította, egyszerűen nem tudta a súlyát a lábára helyezni, így nem tudott kiállni, a kumite versenyszámot a II. helyen fejezte be. Sérülése utógondozást igényel, remélem, sikerül könnyebben megúsznunk, és övvizsgára eljöhet.

Meg kell említenem, ekkor még mindig nem tudtuk, mikor jönnek a 8 évesek. Hosszas várakozás után kezdték a kicsik. :) Először kata versenyszám következett, ahol Fritz Sebestyén magabiztosan szerezte meg az I. helyet a 3. fordulóban. Aztán jött a kumite versenyszám. Első küzdelme nem sikerült Bender Ádámnak, de vigaszágon szépen javított és a III. helyen végzett. Sebinek se ment az első forduló, így ő is vigaszágra került, ahol szintén a III. helyen fejezte be Fritz Sebestyén a kumite versenyszámát.

Ezután valamikor délután, ekkor már az órát sem néztük, jöttek a 12-15 éves lányok küzdelmei. Valamilyen oknál fogva 2 percesek voltak (!). S bár a kiírás ezt tartalmazta, mégis meglepődtem, hogy nem javított a szervező ezen, hiszen 18 éves felnőtt nőknél van 2 perc, nem pedig 12 éves lányoknál. Ennek ellenére a lányok szépen teljesítettek. Szonja először még vezetett is, majd a legvégén lankadt a figyelme és kiegyenlített az ellenfele. A bírói döntés ekkor ellenfelének hozott győzelmet, pedig folyamatosan és aktívan tartotta a pontját. Ellenfele többet volt a földön fekve, mint állva. Az ellenfél edzője a döntés után odajött és azt mondta, hogy szemében a Szonja nyert. Szerintem ezek után érthető, ha a döntéssel én sem értek egyet. Majd Fritz Flóra következett.  A fiatalabbik bíró egyszerűen nem jelezte be a találatokat. Ezek után már kívülről nem tehettem semmit. Flóra is vigaszágra került. Szegesdi Szonja kétségekkel, de vállalta a vigaszági küzdelmet és biztos 4:0 aránnyal szerezte meg a III. helyet, ezután Fritz Flóra ment fel a shiaira, és határozottan hozta el a III. helyet. A két III. hely mindenképp csodálatos eredmény nem csak a fentiek miatt, hanem mert a gyerekeket összevonva a 15 évesekkel alakították ki a csoportot. Tehát csajok: CSAK ÍGY TOVÁBB!!! :) Az eredmény önmagáért beszél, 15 évesek között ugyanúgy dobogósok vagyunk, mint saját korosztályban! :)


Épp hogy befejeztük a kumite után (!) szólították Fritz Flórát kata versenyszámra. Ellenfele egy gyenge, erőtlen, de magasabb fokú katát mutatott be, így az erős Gekisai II. katát győztesnek láttam. Flórát nem juttatták tovább, így meg kellett elégedni a III. hellyel.

A körülmények ellenére elég jól teljesített a csapat, szépen együtt volt mindenki, és egymásért szurkolt, egymást segítette a nehéz pillanatokban. Összetartó csapat benyomását keltettük, és ezt többen is megjegyezték, akikkel beszéltem. Nagyon büszke vagyok Mindenkire!



Eredményeink:
  • aranyérem
    • Fritz Sebestyén - kata
  • ezüstérem:
    • KAKUSEI lány csapata (Bene K, Szegesdi Sz, Fritz F) - kata
    • Debreczeni Gergely - kumite
  • bronzérem
    • Bender Ádám - kumite
    • Fritz Flóra - kata, kumite
    • Fritz Sebestíén - kumite
    • Szegesdi Szonja - kata, kumite

További képek hamarosan! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése