2015. április 25., szombat

TÁMOP 3.1.4-B - Tavaszi Zsongás rendezvény (Partnerség és hálózatosodás)

KAKUSEI Kulturális, Szabadidő és Sportegyesület a Szigetcsépi Általános Iskola képviseletében civil szervezetként vett részt a TÁMOP 3.1.4. - B Tavaszi Zsongás nevű rendezvényén.

A rendezvény a fenti pályázat keretében mutatta meg a 4 iskola (Dunaharaszti, Tököl, Szigetcsép és Szigetújfalu), milyen szabadidős tevékenységeket kínálnak iskolán kívül a gyerekeknek, milyen civil szervezeteket vonnak be. Szigetcsép 4 tevékenységet mutatott be, a Hucul lovasokat, nyugdíjas klub kézimunkákat hoztak magukkal (kötés, horgolás, hímzés, keresztszemezés, stb.), ott voltak a foltvarrók is és bennünket, mint mozgásos tevékenységet, hiszen a gyerekek lételeme a mozgás, és azt kielégíteni sosem elég. Alternatívát adunk a gyerekeknek az eltunyulás ellen, és kínálunk sportos, mozgásos tevékenységeket a karate eszközeivel.


A rendezvény 10.00-14.00-ig tartott Tökölön a Városi Sportcsarnokban. Részt vett Tököl polgármestere Hoffmann Pál is. 

Működési területünk Tökölre és Szigetszentmiklósra is kiterjed, így egy kicsit őket is képviseltük. :) 1/2 óránként váltották egymást a különböző iskolás csoportok, így egyesületünk tagjai nem unatkoztak. Folyamatosan próbáltuk röviden ismertetni a goju-ryu karatét, és bevonni a gyerekeket a különböző feladatokba. Legnépszerűbbnek a szivacs kumite bizonyult. A kezdeti félénkségből nagy-nagy érdeklődés mutatkozott mindegyik csoportnál. Kivittük a különböző edzőfelszereléseket, így a koordinációs sportlétra, az ütőpajzs, stb. is kipróbálásra került, valamint nem hagytuk ki, hogy a seikentsukit megtanítsuk. :)


Összességében a csapat nagyon jól érezte magát. Személy szerint nagyon büszke vagyok rá, hogy meghívást kaptunk, köszönjük a Szigetcsépi Általános Iskola, Szubotinné Bakó Irén meghívását, igyekeztünk méltón képviselni a falut és az iskolát. A csillogó szemű diákok, még a kevésbé érdeklődők is a végén nagyon szívesen részt vettek valamelyik tevékenységünk kipróbálásában. Ez természetesen a segítőim munkáját is dicséri, hiszen a KAKUSEI-es karatékák nagyon szívesen és kedvesen mutatták be sportágunkat, melyről folyamatosan meggyőződhetünk, hogy nem csak sport, hanem életforma és közösségformáló tevékenység.


Állíthatom, az összes óvodával, iskolával (önkormányzattal, önkormányzati intézménnyel) nagyon jó a kapcsolata a KAKUSEI SE-nek. Továbbra is minden rendezvényen szívesen veszünk részt és eltökélt küldetésünk, hogy működési területünkön a karatét népszerűsítsük, és bevonjuk a mozgás örömét a hétköznapi emberek életébe, összetartó közösséget kovácsoljunk kicsik és nagyok közt egyaránt.

Aki még készített fényképet, szívesen fogadjuk, kérjük küldjétek el nekünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése