2017. október 4., szerda

Tanulni egymástól kitüntetés, és nagy-nagy öröm - beszámoló

Immár hagyománnyá vált Kumite Kurzusunkat idén is megszerveztük szeptember végén. Úgy esett, hogy az utolsó nap már október elseje volt.

Ismét az OÁZIS Wellnes Park adott otthont a rendezvénynek, melyet ez úton is köszönünk. A 2 napos rendezvényen összesen 6 órát edzettünk és nevéből adódóan a kumite köré szerveződve.

A KAKUSEI összes karate edzője és segédedzője ott volt, hogy tanuljon, fejlődjön. Idén is volt gurulás, esés, lábsöprés, földre vitel. Minden, ami jól jöhet egy küzdelem során. Szombaton tradicionális karate elemek voltak (verseny és dojo kumite), vasárnap viszont már vendég előadók is voltak Pásztor Tamás sensei (Wado-ryu) és Ziegler Csaba shihan (aiki jutsu) személyében.

Nagyon-nagyon hálás vagyok, hogy vendégeink eljöttek, és egy igen színvonalas, jól felépített bemutatót kaptunk az általuk használt küzdelmi stílusból, melyet mi magunk is élvezettel tanultuk, és nem utolsó sorban hasznosítani is fogjuk.

Csaba shihan nagy tudása lenyűgözött bennünket. És mint annyiszor ismét bebizonyosodott, hogy tanulni egymástól kitüntetés, és nagy-nagy öröm.

A kurzus egyik nem titkolt eleme, hogy a versenyzők, és karatékák egy rövidebb, de intenzív képzést kapjanak kumitéből, mivel már elkezdődtek az őszi versenyek. Ezt mindig a nyári alapozás előzi meg. Ki-ki hogy veszi ki a részét a munkából, olyan sikeres lesz a felkészültsége. Ha fejben ott vagy, és tudsz koncentrálni a versenyen, állóképességed kiváló és nem vagy beteg, már csak a technikai tudás választ szét benneteket. Ezen pedig a sok-sok ismételt technika segíthet, melyet csukott szemmel is meg kell csinálni, mondta ezt nekem korábban egyik mesterem. Azt hiszem igaza volt.



Köszönjük szépen!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése