2017. augusztus 29., kedd

Alapozó edzőtábor-beszámoló

Mint azt tudjátok, minden évben megrendezzük az Alapozó Edzőtáborunkat, melynek megszervezésével szerettük volna segíteni a versenyzőinket, hogy jobban felkészüljenek az őszi versenyidőszakra.

Fontos tudnunk, hogy egyesületünk első sorban utánpótlás korúakkal foglalkozik, akik jellemzően hazai versenyeken indul. Aki nemzetközi vizekre is szeretne evezni, annak a felkészülése más, és a nemzetközi versenyekhez van igazítva. Természetesen miután teljesített a nagyobb hazai versenyeken.

Mindennek meg van a fejlődési ritmusa, és fokozatossága, melyet minden edző igyekszik betartani ismeretségi körünkben is.

Nos az alapozó edzőtáborba így az egészen kicsiket is vártuk, akik még "csak" szivacs vagy shiko dachi-s versenyszámokban indulnak, de ők nem jelentkeztek túl sokan. 😟 Ez úton jelzem a szülőknek, hogy legközelebb bátran jöjjenek el a gyerekekkel, hiszen egy kis kihívás mindenkire ráfér.

Mind a két hét nagyon jól sikerült, azonban sajnálatunkra "csak" 1 gyermek csinálta végig a 2 hetet, mindenki csak 1 hetet vállalt be. Jó hír, hogy ez még mindig jobb, mintha el sem jött volna. 👊

Szóval a lehető legjobban sikerült összeállítani a programot, és egyesületünk eszközeit maximálisan ki is használtuk. Aki részt vett az Alapozó Edzőtáborban az tudja miről beszélünk. Mivel minden nap együtt töltöttünk 4 órát, így a kis csapat ismét közelebb került egymáshoz, és hiába volt izomláz, már várták a másnapot. Sikerült jó filmeket is kiválasztani, így a pihenőidőben motiváló, tartalmas filmeket néztek a jövő év bajnokai. Sajnos idén is volt, aki kiesett, és nem tudta végigcsinálni a tábort, ezt nagyon sajnáljuk. De alapvetően érdemes volt egy kis változtatást beiktatnunk és ezt jövőre is megőrizzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése