2016. augusztus 15., hétfő

Antonio Oliva szeminárium - beszámoló

Egyesületünk a KAKUSEI SE 2 fő karatékával és 2 fő edzővel képviseltette magát a szemináriumon, melyre az UTE Kaisei hívott meg bennünket 2016.08.13-2016.08.14 között. A szeminárium az UTE Judo csarnokában került megrendezésre a Megyeri úton Budapesten.

Résztvevő karatékák, középen a mesterekkel

Antonio Oliva Seba spanyol edzőfenomén. Tudása, tapasztalata óriási. Igazán hasznos volt a szeminárium számunkra. Nagy élmény, hogy másokkal is edzhettünk.

14 év alattiak edzése

A meghirdetettek szerint taktika és stratégia volt a szeminárium anyaga, és nem csalódtunk. Részletesen magyarázta el a 8. danos mester, mikor milyen stratégiát érdemes választani, a bírókat hogyan lehet megnyerni egy-egy küzdelmen belül. Munkáját nem csak az UTE vezetői (Hecker Balázs és Cheritah Laura) segítették, hanem aktívan részt vett Falusi Márton az MKSZ alelnöke, aki egyesületi vezető és EKF bíró is.

jobbra, fekete pólóban Falusi Márton

A szemináriumot több magyar karate klub képviselte, néhány név ezek közül a teljesség igénye nélkül: Honvéd karate, Vasas karate, Toriki, Fortuna, Spirit, Nova, stb.

A szeminárium igazából szünidőben lett megszervezve, de ez nem adott okot, hogy az igazán érdeklődő karatékák ne jöjjenek el, annak ellenére, hogy voltak olyan csapatok, akik máshol táboroztak, azok természetesen itt nem tudtak megjelenni. Két csoportban folyt az oktatás 14 alatt és 14 felett. Óriási nyomás, és számonkérés volt. Jellemző volt, hogy csak olyan karatékákat láttunk, akik más versenyeken is részt vettek, és találkozhattunk velük, tehát az "alvó", vagy a nem aktív versenyzők nem voltak itt. Hiszen a kiindulási pont az aktív versenyzés volt.

A mester egy tábla segítségével magyarázta el, mikor, mit érdemes csinálni. A küzdőtávolsággal hogyan érdemes variálni, illetve a különböző típusú ellenfelekkel mit lehet kezdeni. Hogy küzdelem közben először a távolságot kell jól megválasztani, aztán előkészíteni az akciót, és ha mindez stimmel, a megfelelő időben pontszerző technikát kell alkalmazni.

Hecker Balázs és Antonio Oliva magyarázat közben

Résztvevő karatékáink:
  • Bender Ádám
  • Debreczeni Gergely
Résztvevő edzők:
  • Bruszt Mária
  • Fekete Zsolt
Külön köszönetet mondunk az UTE Kaisei vezetőinek, Laurának és Balázsnak, hiszen nélkülük a szeminárium nem lett volna megszervezve. Nagy lehetőség ez az olyan kluboknak, mint a mienk, akik bár Budapest közelében vannak, de mégis vidéken edzenek. Karatékáink elfáradva, de élménydúsan kerültek vasárnap este az ágyukba.

KÖSZÖNJÜK!


Képek: UTE Kaisei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése