2016. július 24., vasárnap

KAKUSEI Napközis Tábor 2016 - beszámoló

Táborunk a Tököli Önkormányzat támogatásával valósult meg az önkormányzat üdülőjében a Parkerdőben 2016.07.18-2016.07.22 között. Végül 42 gyermek vett részt a táborban. A tábort a következő csoportnak szombaton délután adtuk át, miután kitakarította a szülői gárda. Sajnos többen visszamondták a beígért segítséget, de így is sikerült gyorsan végeznünk.



A tábor első napján még izgatottan, de egy kicsit megszeppenve kezdték a gyerekek a tábort. Délelőtt már nagy játékok voltak. Öröm volt nézni, ahogy a szabad játék mekkora örömmel tölti el a gyerekeket. Ebben a táborban is 3 csoportban foglalkoztunk a gyerekekkel. És míg a balatoni táborba engedtünk alacsonyabb övfokozatot, a napközis táborba jöttek 8 kyu feletti karatékák is. :)

  


Ovisoknak kis tábor kör, iskolásoknak nagy tábor kört kellett minden reggel futniuk. Tematikusan haladtunk a kezdő gyakorlatokkal, és építettük fel egy kata köré az egész hetet az iskolásokkal, illetve az iskolába menőkkel. Sok-sok játékkal színesítettük az ovisok munkáját, hiszen ott voltak pótvizsgázók is, akik az utolsó nap léphettek előrébb.

 


Minden nap lefeküdtek pihenni az ovisok, és azok a sulisok, akik ezt szerették volna. A többieknek csendes pihenő volt, amit kártyázással, vagy egyéb játékkal töltöttek ki. Szerdán, a pihenő napon kézmüveskedés volt, melyet Zsóka óvónéni és Szabó Gergő tanító bácsi tartott nagy-nagy sikerrel.

   
 


A táborban több senpai is megjelent, így Debreczeni Gergely segítette a munkánkat hétfőtől szerdáig. Szokásához híven, 100%-ig számíthattunk rá mindenben. Legyen az edzés, háttérmunka, stb. Igazi barnaöves, akire stabilan számíthat az egyesület bármikor, bármiben. Köszönjük!

A tábor utolsó napján eljött Vizi Peti és Vizi Sanci senpai is, hogy besegítsenek. Peti senpai munkából jött, így azt hiszem kellően fáradtan segített, amit szintén köszönünk! :)

Péntek délután nagy vizipisztolyozás volt... :) és jutott belőle nekem is. Nagyszerű gyerekeink vannak! Teljesen tiszteletben tartották a Béke szigetén tartózkodókat, és tűzszünetet tartottak, mikor Bogi senpai vízért ment. Egyszerűen csodálatos látni, ahogy tolerálják a másikat, és elfogadják a másik igényeit. Persze nem minden tökéletes, de a nagy dolgokban, amik számítanak, igenis odafigyelnek, és számíthatunk rájuk, pedig ők még kicsik. :)

  


Az utolsó nap egy szalonnasütés és közös edzés a nagyokkal zárta az egész hetes programot. Ugyan nem mindenki tudott visszajönni, de nagyon kellemes hangulat volt a szalonnasütésnél, és mondanom se kell, a gyerekeknek ha játék van, mindig van elég energiájuk. :)


A tábort Dolhai Andrea is segítette. Köszönjük szépen az egész hetes odaadó munkáját. Szépen kiegészítette a csapatot. Másik nagy segítségünk Holdinger Luca volt, aki most megy 6. osztályba. Egyszerűen hihetetlen, mennyire a kezünk alá dolgozott, és első volt, aki megmozdult, ha munka volt. Segített a tálalásnál, ételosztásnál, a gyerekeknek visszahozta a játékot, elől állt, mert ő volt a gorei (aki a gyakorlatokat bemutatja), sepregetett, ha kellett, stb. Mindezt tisztelettudóan, kedvesen a kisebbekkel. Igazán büszke vagyok rá, hogy taníthatjuk, és minket választott senseieinek. Reméljük, hogy ez időtlen időkig így lesz. Köszönjük. Meg kell említenünk a kisebbek között Holdinger Zsókát, Tóth Petrát, akikre szintén számíthattunk a tálalásnál, Bender Ádámot, aki ugyan most egy 4.-be, de igazi senpaiként komoly magatartásával és segítségével kivívta tiszteletünket és figyelmünket.



Ez a tábor is, mint mindegyik, nagy-nagy élmény nekünk is, hiszen teher alatt tudjuk megismerni a tanítványainkat, felismerni, mikor miben lehet, vagy kell segíteni a másikat. És óriási élmény, ha ezt a segítséget, törődést visszakapjuk. KÖSZÖNJÜK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése