2016. június 14., kedd

37 KAKUSEI-es karatéka vizsgázott vasárnap

2016.06.12-én 10.00 órakor kezdődött a számonkérés Szigetcsépen az Általános Iskola tornacsarnokában.


Több szülő, kísérő nézte végig a vizsgát. 42 főt jelölt a KAKUSEI vezetősége övvizsgát tenni, ebből 37 jelent meg és tett tanubizonyságot tudásáról.
A vizsgán övfokozatnak megfelelően fokozatos számonkérés volt, hol könnyebb, hol nehezebb feladatok kérésével.
      
Egy-egy övfokozatra 1/2 évig készülünk, mire az edzők eldöntik, hogy tehet-e vizsgát, aki abban a félévben járt rendesen edzésre. Sajnos nem mindig és nem mindenkinek sikerül ez. Felnőttek esetében sokszor a munka, vagy a családi kötelékek nem teszik lehetővé, hogy abban a mértékben fejlődhessenek, amire képesek, de ez bizony iskolás korúnál is elő-előfordul.

Az általános bemelegítés után övfokozatonként haladtunk felfelé a kihonok számonkérésével, és a katák bemutatásával. Majd a dojo kumite bemutatása következett. Általános tapasztalat, hogy még mindig vannak bátortalan karatékák, akik nem mernek felvállalni egy-egy kiai-t (harci kiáltás). Attól függően, hogy kire hogy hat egy vizsgával kapcsolatos nyomás/stressz, úgy reagáltak különbözőképpen a gyerekek/felnőttek. Épp ezért ugyanaz a feladat sokszor túl könnyű volt az egyik karatékának és túl nehéz a másiknak. 
A 37 karatéka ettől függetlenül sikeres vizsgát tett! 

A megszerzett övfokozatok jelzéseit kérjük mihamarabb tüntessétek fel a megfelelő csík felvarrásával. Köszönjük.

Gratulálunk Mindenkinek!

Köszönjük az egész éves munkát, hiszen tudjuk, mert ugyanazon az ÚTon járunk, mennyi fáradságot, sokszor lemondást, plusz munkát jelent egy-egy övvizsgára való felkészülés. Gyermekek esetében elengedhetetlen a szülői támogatás, mely nélkül mi sem tudjuk elvégezni a munkánkat, és felnőttek esetében meg kell említeni a családot, akik ha szükséges, otthon állnak helyt, hogy kedvenc "sportját", a karatét művelhesse a társa, partnere. Van olyan család, aki a hetet beosztva járnak edzésre, hogy az a családtag szükségletei is ki legyenek elégítve, aki nem hozzánk jár edzésre, mégis időt, fáradságot nem kímélve sikeresen hozzák hónapról hónapra az elvárt teljesítményeket. Összességében az egész egyesületnek (beleértve a családtagokat is) hatalmas ARIGATO (köszönet) az odaadó, egész éves munkáért!

Mindenkinek kellemes nyarat! Jó pihenést kívánunk!


Szeptemberben találkozunk. Nyáron összevont edzéseinken várunk benneteket Tökölön, melyről itt olvashattok (klikk).


Fényképek: Facebook csoportban



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése