2016. október 5., szerda

Kumite Kurzus Szigetszentmiklóson

Nagy öröm számunkra, hogy idén is meg tudtuk szervezni a kurzust. Idén sikerült 6 órásra tervezni, és lebonyolítani. Szigetszentmiklóson voltunk az OÁZIS Wellness Parkban, mely kiváló helyszínnek bizonyult.

A kurzus az alaptechnikákkal indult, gurulások esések. Kiderült, hogy van, aki sajnos nem tud bukfencezni. Majd szép lassan haladtunk a különböző technikák átvételével. Először mozgások és kéztechnikák, utána a különböző rúgások ismétlésével, átvételével, illetve 1-1 új technika megismerésével. Szombat délutántól már a földrevitelek különböző módjait gyakoroltuk. Vasárnap tradicionális elemek kerültek be a programba, illetve a második felében gyakorló meccsek és 1 perces dojo kumiték mentek párhuzamosan.

És bár egy ilyen kurzuson nincsenek erősítések, de az edzések mégis kiváltották a megfelelő reakciót a szervezetben. Igen, kísérő eleme lett az
izomláz.

  Minden edzést apró bemelegítő játékkal indítottunk, mert egyesületünk meg van róla győződve, hogy a játék egyik meghatározó eleme az életünknek, Legyen felnőtt vagy gyerek az illető játék, és a játékosság nagyon fontos, hiszen ezekkel a játékokkal modellezünk, felkészülünk a különböző helyzetekre, illetve gyakorlunk általa. Fejlesztő hatása pedig egyedülálló.


Minden edzésen sikerült egy-két versenyszabályt is megbeszélni, mert a kis versenyzőinknek nagyon fontos, hogy értsék, mi történik velük a shiai (kijelölt versenyzői terület) kellős közepén. Hogy egy-egy intés, vagy elkövetett számukra jelentéktelen "rosszaság" hova vezet, vagy mit okoz. Hogy attól, hogy valakit eltalálsz, az még nem biztos, hogy értékelhető találat, stb.

Így igazán sikeresnek és hasznosnak mondhatjuk ezt az összejövetelt. Reméljük, sokan profitálnak belőle.




Jövőre találkozunk ismét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése