2015. március 8., vasárnap

Fudokan OB 2015

2015.03.07-én A Fudokan OB-n egyesületünk összesítésben III. lett Ercsiben


A csapat :)
(A fotóról hiányzik 2 versenyző, akik nem tudták megvárni a verseny kimenetelét, mert el kellett menniük.)

A Fudokan Országos Bajnokságot a Magyar Fudokan Karate Szövetség alapította. A szervezést az Ercsi Harcművészeti Egyesület bonyolította le, immáron sokadik alkalommal. A KAKUSEI Karate Iskola 9 versenyzővel képviseltette magát, azokkal, akik jól indították az év eleji versenyeiket. A Fudokan szövetség szinte minden tagjától érkezett versenyző. Maga a bajnokság nyílt volt más karate stílusoknak is, ezért egyesületünk részt vett a bajnokságon.

A felkészülés a versenyre nem volt zavartalan. Sajnos, aki sérüléssel bajlódott, és nem tudott edzésre járni, nem is tudott úgy teljesíteni, ahogy szerettük volna, de aki az előírt minimum 3 edzést tudta tartani, szépen teljesített, és hozta az eredményeket. Az erőnléttel nem volt probléma, mindenki bírta a többkörös fordulókat. A 9 versenyző 14 versenyszámban indult (egyéni kata, kumite) és 8 versenyszámban sikerült döntősnek lennie. Ez a szám önmagában nagyon szép!

 A küzdelmek 3 shiain folytak folyamatosan. Ismét volt olyan helyzet, hogy egyszerre mentek a saját gyerekek küzdelmei, de sikerült valamelyik senpainak beülni az edzői székbe segíteni. Ezt ez úton is köszönöm Reni sanpainak és Peti senpainak. Láttam más csapatoknál sem volt ez másképp. 

A 8-9 évesek párharcait így csak a másik küzdőtérről tudtam követni. Ennek ellenére az A csoport katásai között 2 KAKUSEI-es karatéka állhatott a dobogóra, Mecsei Dominik I. helyést,  Forgács Bence II. helyet szerezte meg, a B csoportban egy karatéka, Fritz Sebestyén, aki megszerezte a III. helyet. :) Kell-e ennél nagyobb öröm, hogy szépen teljesítenek a tanítványok? A formagyakorlat után a küzdelmek következtek. Mecsei Dominik és Fritz Sebestyén dobogóra került! Mecsei Dominik egy II. helyet, Fritz Sebestyén III. helyet harcolt ki magának. Meg kell dicsérni azonban az ellenfeleket is, mert igazán nagy csatákat vívtak mind katában, mind kumitéban a versenyzőink.
 
Forgács Bence és Mecei Dominik a dobogón

Fritz Sebi akcióban

10-11 éves utánpótlás katagóriában Szegesdi Szonját neveztük be. Remekül indult Szonja, és szépen csinálta a Saifa katáját. A döntőben egy alacsonyabb minőségű katát hoztak ki a bírók jobbnak, így Szegesdi Szonja formagyakorlatban a II. helyezést érte el. Közvetlenül a kata versenyszám után kumite következett. Szonja itt is szépen menetelt a döntőig. Sajnos nem bírt a magasabb ellenfelénél több pontot szereznie, így az ellenfele lett az aranyérmes. Szegesdi Szonja küzdelemben II. lett. Szonja tehát két ezüst éremmel térhetett haza. Nagyon szép teljesítmény. 

Szonja küzdelem közben

10-11 éves lányok között a haladóbb csoportban volt egy másik érdekeltsége is az egyesületnek, Bene Katalin szerepelt. Sajnos nála is igénybe kellett vennem a senpaiok segítségét, de nem szenvedtünk semmilyen kárt, hiszen Kata remekül teljesített csoportjában a Seiyunchin és Saifa katája III. helyet biztosított neki a dobogón. Kumite versenyszámra már odaértem. Nehéz ellenfelek jutottak neki. Mindjárt az első körben heves csata várt rá. Ellenfele ugyanolyan jól felkészült volt, mint Kata, de sikerült a 8 közé jutás. Aztán ismét egy nehéz ellenfél jutott neki, akin sikeresen átverekedte magát, majd jött a döntő. Kata a döntőre lelkileg fáradt el, így az aranyért már könnyebb volt küzdenie az ellenfélnek. Katának nem sikerült legyőzni a döntős ellenfelét, de szép teljesítménnyel a II. helyet szerezte meg a Fudokan OB-n.

Bene Katalin 1 ezüst és 1 bronzéremmel a nyakában


10-11 éves fiúk között 3 karatékával indultunk. Kettő katában, kettő kumitében. Egyesületünk összeségében jól teljesített ebben a versenyszámban is. Debreczeni Gergely és Szabó Máté indult katában. Gergely elveszítette a 8 közé jutást, a bírói döntéssel itt sem értek egyet, mert egy nehezebb, pontosabb katát húztak le, és adtak esélyt Gergely ellenfelének. A másik ágon Szabó Máté próbált előrébb jutni. Sikeresen vette az akadályokat, és jutott el a döntőig. Máté ellenfele bizonyult jobbnak, így Máté a versenyt egy ezüstéremmel zárta. Szabó Máté II. hely formagyakorlatban. A formagyakorlat után jöttek a kumitések. Itt Debreczeni Gergely és Vizi Sándor vett részt. Gergely ismét egy nehéz ellenfelet kapott, aki sajnos legyőzte, így izgulva vártuk, hogy vigaszágon harcolhasson a III. helyért, de sajnos ellenfele elbukott a döntőbe jutásnál, így a vigaszági reményeink elvesztek. Másik ágon Vizi Sándor erőnyerő pozicióból indulhatott, így reménykedtünk egy szép eredményben. Az első meccset Vizi Sándor meg is nyerte majd jött a négy közé jutás, sajnos ezt már elveszítette. Itt is vártuk, hogy sikerül-e vigaszágra kerülni. Sándornak sikerült, legyőzője a döntőbe került. Jött a III. helyért való küzdelem. Sándor ekkorra elfáradt, és ellenfele diadalmaskodott, V. helyen fejezte be a Fudokan OB-t.

Szabó Máté kata közben

Még egy kategória volt, amiben indultunk a 12-13 éves lányok. Itt Friz Flóra mérettette meg magát, nagyon szép sikerrel. :) Flóra még nem vállalta a frissen tanult katáját, azonban biztos tudással jutott a döntőig a Saifa és Gaki Sai II. kataájával. A versenyszámot a Saifa kata ismételt bemutatásával nyerte meg! Fritz Flóra I. hely. Nagy öröm ez számomra, hiszen Flóra az edzésen megsérült, de mégis sikeresen teljesítette ezt a kihívást. Gratulálunk!

Fritz Flóra katázás közben


A verseny számunkra itt befejeződött. Láttuk viszont a felnőtt katásokat, előre tették őket. Nagyon nagy élvezettel néztük, hogyan katáznak, kumitéznek. Milyen kis apró hibák kellenek ahhoz, hogy a másik nyerjen.

Én Tamásékkal utaztam, aki jegyzőkönyvvezetőként is dolgozott ezen a versenyen. Ekkor néztem meg, hogy vajon összesítésben hogyan áll a csapat, hiszen ismét nem nagy létszámmal jöttünk, és kifejezetten csak az előző versenyeken jól teljesítő gyerekeinket hoztuk el a Fodokan Országos bajnokságra. Meglepetéssel konstatáltam, hogy a III. helyen állunk. Ekkor még úgy gondoltam, mivel még folytak a küzdelmek a többi shiain, hogy behoznak bennünket. A verseny végén Kata és én álltunk a dobogó III. fokán, mert ismét sikerült a nagy csapatok mögé bekerülnünk. A Budai XI és a KaiSei mögött a KAKUSEI lett a III

Köszönöm a tanítványoknak ezt a szép szereplést és további sok sikert kívánok a KAKUSEInek, csak így tovább!

Verseny után



Eredményeink:
  • Bene Katalin -kata III. hely, kumite II. hely
  • Debreczeni Gergely - kata V. hely, kumite nem ért el helyezést
  • Forgács Bence - kata II. hely, kumite V. hely
  • Frirtz Flóra - kata I. hely, kumitében nem indult
  • Fritz Sebestyén - kata III. hely, kumite III. hely
  • Szabó Máté - kata II. hely, kumitében nem indult
  • Szegesdi Szonja - kata II. hely, kumite II. hely
  • Vizi Sándor - katában nem indult, kumite V. hely

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése